Нацбанк запустив тематичний веб-сайт

Читать на русском
Національний банк України заявляє, що його незалежність - це запорука низької і стабільної інфляції, надійності банків, захищеності від криз.

Національний банк України створив тематичний веб-сайт, присвячений важливості забезпечення незалежності регулятора, а також загроз, пов'язаних із тиском на НБУ і його керівництво.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«47 годин. Саме стільки часу відділяє заяви новообраного президента про пріоритетність забезпечення макроекономічної стабільності через незалежність НБУ від виходу в публічний простір апологетів олігархічного банкінгу. Ми вважаємо це викликом для інституту президента, інституту незалежного Національного банку і інституту незалежних судів», - сказано в повідомленні НБУ на сторінці в Facebook в суботу, 18 травня.

«Сьогодні ми відкриваємо тематичний веб-сайт. Ми покажемо, як політики і олігархи, маніпулюючи фактами, намагаються спотворити історію і перекрутити сприйняття реальності, щоб підлаштувати майбутнє на свою користь: https://storm.bank.gov.ua. Ми будемо відкрито говорити про хід півтисячі судових процесів, у яких задіяний НБУ, і робити фактчек політичних заяв», - пояснює регулятор.

У Нацбанку заявляють, що на них насуваються «хмари загроз, дезінформації та необґрунтованих судових рішень».

«Але це - лише штормове попередження. Справжній шторм накриє всю Україну, якщо сьогодні проігнорувати ознаки грози, про які вже говорять ведучі «синоптики» світу - рейтингові агентства, міжнародні організації та гравці глобального ринку», - сказано в повідомленні НБУ.

Національний банк України заявляє, що його незалежність - це запорука низької і стабільної інфляції, надійності банків, захищеності від криз.

«Посилення тиску на весь інститут і керівництво НБУ є спробою дискредитувати рішення регулятора, пов'язані із виконанням ключового призначення центробанків. І це - не приватна проблема НБУ, а небезпека для добробуту кожного громадянина», - сказано в повідомленні.

У НБУ застерегли від спроб переписати минуле.

Раніше НБУ спростив валютний нагляд за низкою операцій.

Також нагадаємо, НБУ відкликав ліцензію ще в одного банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: