У Конгресі США затвердили ще 250 млн доларів для України

Читать на русском
Підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект бюджету Пентагону на 2020 рік з 250 млн доларів для України.

Підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект бюджету Пентагону на 2020 рік з 250 млн доларів для України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє у Facebook посольство України в США.

Волкер розповів про підтримку України після виборівСпецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що США будуть співпрацювати з будь-яким президентом України.

Повідомляється, що в Конгресі США пропонують виділити ці кошти на допомогу Україні у сфері безпеки. Із зазначеної суми 50 млн доларів спрямують виключно на поставки летальної зброї.

«Документом передбачено, що зазначені кошти мають бути спрямовані також на реалізацію таких програм, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки і спорядження, логістичне забезпечення, розвідувальна підтримка збройних сил і безпеки нашої держави», - зазначили в посольстві.

Також повідомляється, що законопроект ще мають затвердити Комітет з питань асигнувань, Палата представників і Сенат, після чого документ надійде на підпис американському президенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку війни на Донбасі у 2014 році США виділили на зміцнення обороноздатності України понад 1,3 млрд доларів.

Раніше також спецпредставник США у справах України Курт Волкер заявляв, що Вашингтон планує розширити поставки зброї до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: