Брати Клички та парламентські вибори: які шанси має УДАР

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Навіть якщо на майбутніх виборах до Кличка долучиться його молодший брат, це не настільки важливий технологічний крок, щоб покращити рейтингові позиції.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила політтехнолог Катерина Одарченко.

«БПП не має рейтингу, тому їм доведеться йти з технологічними проектами. Які проекти є в БПП? Це УДАР, який залишився існувати юридично. Друга історія – «Наш край», який був створений АП для роботи з електоратом. Можливі й нові проекти, які підтримуватиме БПП. Така робота цілком логічна», – зазначила Одарченко.

За її словами, рейтинг Кличка обумовлений його позитивним політичним піаром. Є такий метод – викуповувати негатив майже в усіх ЗМІ.

«Таким чином вони блокують негативну інформацію. Правдиву чи ні – невідомо, але так вони залишають позитивний рейтинг у Києві. Плюс профіцит бюджету, стимульованого децентралізацією, також іде на користь», – пояснила експерт.

Антирейтинг Порошенка 52%, він перекидатиметься на Кличка. Навіть підтримка брата нічого не змінить, додала вона.

Дороги, парки та дитсадки: що Кличко обіцяв зробити «на благо всіх киян»Слово і Діло розбиралося в обіцянках столичного мера Віталія Кличка на 2018 рік. У планах – турбота про дітей і нові парки.

«Це важливо. Він є символом перемог. Але в політичному сенсі це суттєво не позначиться. Якщо антирейтинг Порошенка буде перекладений на УДАР, то буде там один Кличко, брати Клички чи вся родина Кличків, не настільки технологічно важливо. Важливо, що вони були з Порошенком», – уточнила фахівець.

Загалом, співаки, боксери, актори – це хороша історія для політичного маркетингу, але завжди за такими людьми стоять ті, хто чудово розуміється на схемах і втілює їх у життя, підкреслила вона.

«Гарна картинка може мати негативні наслідки для країни та демократії як такої», – резюмувала Катерина Одарченко.

Детальніше про те, що Кличко обіцяв зробити «на благо всіх киян», – за посиланням.

Також аналітики порталу підбили підсумки чотирьох років роботи Кличка на посаді мера міста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: