Кличко привітав Зеленського з перемогою на виборах

Читать на русском
Мер додав, що перш за все йдеться про посилення місцевого самоврядування. Києву давно потрібен закон про столицю, який дасть реальні можливості киянам впливати на управління і розвиток міста.

Мер Києва Віталій Кличко привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови в понеділок, 22 квітня, пише «Слово і Діло».

«За вас віддала голоси і значна частина киян. Як мер столиці вітаю вас із обранням на найвищу посаду в державі. І від імені київської громади хотів би акцентувати на тих очікуваннях, реалізація яких стосується змін у життєдіяльності столиці і забезпеченні комфорту її жителів», - сказав Кличко.

Україна обрала президента. Чому Зеленський?В Україні 21 квітня відбувся другий тур президентських виборів. За даними екзит-полів та обробки більш ніж 90 відсотків протоколів, із великим відривом лідирує Володимир Зеленський.

Мер додав, що перш за все йдеться про посилення місцевого самоврядування. Києву давно потрібен закон про столицю, який дасть реальні можливості киянам впливати на управління і розвиток міста. І підтримка президента в цьому питанні відіграє важливу роль.

Кличко зазначив, що фінанси є болючою проблемою для подальшого розвитку столиці - зокрема, для оновлення інфраструктури міста.

«Коли 100% ПДФО залишалося в бюджеті Києва, незважаючи на статус столиці, а також - на підвищене навантаження на інфраструктуру міста. Сьогодні ж із бюджету кожного міста України забирають 40% податку на доходи фізичних осіб до Держбюджету. А по столиці діє дискримінаційна норма - у нас відраховують 60 відсотків», - повідомив Кличко.

За словами Кличка, новообраний президент отримав великий кредит довіри, але це - і велика відповідальність перед громадянами, відповідальність за ті кроки і зміни, які втілюватиме глава держави. Він побажав Володимиру Зеленському сил і мудрості в ухваленні рішень і втіленні змін, яких від нього чекають українці, які підтримали Зеленського на виборах президента України.

Також Кличко подякував Президенту Петру Порошенку за розпочаті зміни в державі, за неухильний європейський курс України, досягнення безвізу, за початок процесів децентралізації влади.

Як раніше повідомлялося, Віктор Янукович і Онуфрій привітали Зеленського з результатами виборів.

Також нагадаємо, Зеленського привітав президент США Дональд Трамп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: