Дату відставки Мей визначать після голосування за угоду про Brexit

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла узгодити графік виборів нового лідера у найближчі тижні.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла узгодити графік виборів нового лідера у найближчі тижні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Independent.

В уряді Британії назвали термін затвердження угоди щодо BrexitУряд Великої Британії планує домовитися про укладення угоди про Brexit до липня. Нова дата означає, що британські депутати, швидше за все, будуть членами Європарламенту.

Сьогодні високопоставлені члени комітету провели зустріч з Мей на тлі зростаючого тиску на неї щодо оголошення дати відставки. Голова комітету Грем Брейді повідомив, що він знову зустрінеться з Мей у червні, щоб «узгодити графік виборів нового лідера» після голосування за угоду про Brexit.

«Прем'єр-міністр сповнена рішучості забезпечити наш вихід з Європейського Союзу і присвячує свої зусилля забезпеченню другого читання угоди на тижні, що починається 3 червня 2019 року, затвердження цієї угоди і виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу влітку» - заявив він.

Нагадаємо, голова консервативного комітету 1922 Британії Грем Бреді заявив, що прем'єр-міністр Тереза Мей вже в найближчі дні може призначити дату своєї відставки.

Мей обговорила з міністрами варіант другого референдуму за Brexit. Мей провела таємну зустріч з помічниками і міністрами, на якій обговорювалися можливі шляхи проведення другого референдуму за Brexit, яке пройшло напередодні зустрічі з лейбористами, на якій передбачається погодити міжпартійну угоду про умови виходу Великобританії зі складу Європейського союзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: