В Україні заборонили поширення двох серій популярного знеболювального

Читать на русском
Державна служба України з лікарських засобів і контролю за наркотиками заборонила поширення двох серій препарату Німесил.

Державна служба України з лікарських засобів і контролю за наркотиками заборонила поширення двох серій препарату «Німесил».

Про ухвалене в середу, 15 травня, рішення повідомляє прес-центр Держлікслужби, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, під заборону потрапили гранули для оральної суспензії 100 мг/2 г у однодозових пакетиках, випущені під серійними номерами 84857 і 83413. Як повідомляється, препарат був проведений для лабораторій Гідотті С.п.А., Італія, в упаковках із маркуванням на польській мові для реалізації на польському ринку. Таким чином, препарати цих серій не можуть реалізовуватися в Україні як такі, що офіційно не ввозилися на територію країни.

«Суб'єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження перевірити наявність зазначених серій лікарського засобу, вжити заходів щодо вилучення їх із обігу шляхом знищення, про що повідомити територіальний орган Держлікслужби. У разі знищення відходів препарату в двотижневий термін направити до територіального органу Держлікслужби копію акту про знищення відходів лікарського засобу», – вказується в розпорядженні.

«Німесил» – популярний препарат, який застосовується для лікування гострого болю, зменшення запальних процесів і температури. Його рекомендують застосовувати при больовому синдромі в результаті травм, хворобах кістково-м'язової системи, больових синдромах у результаті хірургічних втручань, зубному, головному, менструальному болях, гострому больовому синдромі абсолютно будь-якої локалізації, а також при підвищенні температури та ГРВІ.

Раніше в МОЗ пояснили, які ліки можна буде повертати до аптек.

Також нагадаємо, Держлікслужба заборонила препарати від високого тиску.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: