У МОЗ пояснили, які ліки можна буде повертати до аптек

Читать на русском
З 1 січня 2019 року українці зможуть повертати в аптеки лікарські засоби і медичні вироби, але тільки ті, які мають неналежну якість.

З 1 січня 2019 року українці зможуть повертати до аптек лікарські засоби та медичні вироби, але лише ті, що мають неналежну якість.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я в п'ятницю, 28 грудня, пише пише «Слово і Діло».

Які ліки та аналізи мають бути безкоштовними й скільки з них безкоштовні насправдіУ МОЗ говорять, що безкоштовні ліки є, тому що діють різні програми. Чому ж нам доводиться оплачувати більшість аналізів та медпрепаратів власним коштом.

Згідно із законом, для повернення необхідно пред'явити розрахунковий документ на придбання неякісної продукції. «У такому разі споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або замінити препарат на аналогічний», – зазначили в МОЗ.

У відомстві наголосили, що факт неналежної якості підтверджується відповідними документами.

«Такими документами є висновок про якість лікарських засобів, виданий лабораторією територіального органу Держлікслужби та/або уповноваженим лабораторії, а також розпорядження Держлікслужби про заборону обігу лікарського засобу», - зазначили в МОЗ.

Щоб уникнути придбання неякісних ліків, у Міністерстві охорони здоров'я українцям радять перевіряти сайт Держлікслужби. «На цьому ресурсі ви можете переконатися, що препарати, які ви придбали, не заборонені. Також нагадуємо, що на вимогу покупця аптеки мають надати документи, які підтверджують належну якість продукції, зокрема сертифікат якості виробника», – зазначили в МОЗ.

Раніше повідомлялося, що в Україні заборонили ліки від виразки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: