В Україні заборонили імунний препарат із РФ

Читать на русском
При цьому регулятор уточнив, що ухвалив зазначене рішення з метою активної протидії поширенню незареєстрованих лікарських засобів.

В Україні на постійній основі заборонили імунний лікарський препарат «Поліоксидоній» російського виробництва.

Відповідне розпорядження видала Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками, повідомляє прес-служба відомства, передеет «Слово і Діло».

«Забороняю реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу «Поліоксидоній» супозиторії вагінальні та ректальні 12 мг, по 10 супозиторіїв, виробництва ТОВ НВО «Петровакс Фарм», Російська Федерація, з маркуванням російською мовою», - йдеться в документі.

При цьому регулятор уточнив, що ухвалив зазначене рішення з метою активної протидії поширенню незареєстрованих лікарських засобів і таких, які офіційно не ввозилися на територію України.

Тепер суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження слід перевірити наявність зазначеного препарату, а при його виявленні - вилучити з обігу для подальшої утилізації та/або знищення.

Раніше в МОЗ пояснили, які ліки можна буде повертати до аптек.

Також нагадаємо, в Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування лікарського засобу «Еспумізан».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: