Nord Stream-2 подала третю заявку на будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
Компанія-оператор російського газопроводу подала Данії третю заявку про альтернативний маршрут будівництва.

Компанія Nord Stream 2 AG подала Данії третю заявку по маршруту газопроводу Північний потік-2 у водах на південь від острова Борнгольм.

Про це повідомляється на сайті компанії в понеділок, 15 квітня, пише «Слово і Діло».

У Nord Stream 2 розповіли, чи зможе «Північний потік-2» замінити транзит через УкраїнуРосійський газопровід Північний потік-2 не зможе замінити транзит через Україну. Новий газопровід являє собою додаткову інфраструктуру.

«Сьогодні, через більш ніж два роки після подачі першої заявки на отримання дозволу на будівництво у водах Данії, компанія Nord Stream 2 AG подає заявку за третім варіантом маршруту газопроводу. Третя заявка, що містить оцінку впливу на навколишнє середовище, стосується маршруту у виключній економічній зоні (ВЕЗ) Данії у водах на південь від острова Борнгольм», - йдеться в повідомленні.

Заявка подається відповідно до рішення Датського енергетичного агентства (ДЕА) від 26 березня 2019 року. На розгляді в ДЕА вже знаходяться дві заявки від компанії Nord Stream 2 AG.

«Розробнику проекту, яким є компанія Nord Stream 2 AG, складно зрозуміти, з якої причини після 16 місяців з моменту вступу в силу поправки до закону про Континентальний шельф до сих пір відсутнє будь-яке рішення по базовому маршруту в територіальних водах Данії і чому немає рішення по маршруту на північний захід від Борнгольму за відсутності будь-яких заперечень з точки зору екології і безпеки. Вимогу подати заявку за третій варіант маршруту, незважаючи на наявність уже двох діючих заявок, які пройшли процес рогляду і які відповідають умовам видачі дозволу, можна розглядати винятково як навмисну ​​спробу затримати завершення проекту», - йдеться в повідомленні.

У компанії стверджують, що подібні дії з боку влади Данії не тільки підривають фундаментальні засади правової довіри, юридично визначені конституцією Данії та європейським законодавством, а й обмежують свободу під час прокладання трубопроводів по морському дну ВЕЗ - відповідно до Конвенції ООН (UNCLOS) від 1982 року, що, зрештою, суперечить принципу доброчесності з цієї конвенції.

Зазначимо, на цей момент будівництво газопроводу Північний потік-2 триває в Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччині. Уже прокладено понад 1000 км двох ниток газопроводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: