Клімкін розповів про кандидатів на посаду посла США в Україні

Читать на русском
У США є два кандидати на посаду посла в Україні. Нового дипломата затвердять після погодження в сенаті і схвалення Трампом.

У США є два кандидати на посаду посла в Україні. Нового дипломата затвердять після погодження в сенаті і схвалення Трампом.

На посаду посла США в Україні розглядаються поки дві кандидатури.

Йованович протидіяла політиці Трампа – ДжуліаніОсобистий адвокат американського президента заявив, що Марі Йованович була частиною проблеми, яку створили для команди Трампа.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів в інтерв'ю LB.ua.

«Я знаю про шорт-лист, у якому поки двоє людей», - сказав Клімкін.

При цьому не виключив появи й інших прізвищ. «Усі люди, які отримають підтримку американського президента і сенату, нас влаштують», - сказав дипломат.

Він також нагадав, що майбутній посол муситиме пройти узгодження в сенаті, «і слухання будуть досить непростими. А в міру наближення до реальної гарячої фази виборів ці слухання можуть стати ще цікавішими».

Міністр також закликав не перебільшувати роль посла. «Ми успішно контактуємо з американським посольством у Києві, але основні речі йдуть безпосередньо з Вашингтоном. Тому посольство не є елементом для налагодження контактів із США - ми давно переключилися на прямі контакти, і це нам подобається», - сказав Клімкін.

«Хоча згоден, що є в Україні люди, для яких посольство є значним суб'єктом», - додав він.

Раніше в Держдепі підтвердили відхід посла США в Україні. Марі Йованович покине свою посаду разом із завершенням повноважень президента Петра Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: