Труханов провалив передвиборчу обіцянку ліквідувати стихійну забудову узбережжя Одеси

Читать на русском

Балотуючись у мери Одеси, Геннадій Труханов обіцяв ліквідувати стихійну забудову узбережжя міста. Однак цього не сталося.
Геннадій Труханов

Мер Одеси Геннадій Труханов провалив обіцянку ліквідувати стихійну забудову узбережжя Одеси. Таку обіцянку він дав 13 жовтня 2015 року в своїй програмі, нагадує «Слово і Діло».

Скандали довкола стихійної забудови одеських пляжів регулярно виникали в місті протягом останніх трьох років. У серпні 2016-го поліція почала розслідування незаконного будівництва ЖК «Граф» компанії «Ханбер» у районі Відради. Розслідування велося щодо муніципальної влади, яка сприяла фірмі в захопленні земельної ділянки.

Через дії чиновників бюджет міста втратив 2,5 млн грн, стверджували в поліції. У лютому 2013 року міськрада дала дозвіл на розробку проекту землеустрою для будівництва ЖК «Граф». А вже в квітні управління архітектури та містобудування (в. о. головного архітектора Володимир Колокольников) затвердило містобудівні умови та обмеження.

На набережній Ланжерон біля будівництва реабілітаційного центру для дельфінів 22 вересня 2018 року активісти намагалися зупинити забудову. Вони стверджували, що на місці будівництва зводять черговий готель.

До початку 2019 року Одеська міськрада ухвалила безліч рішень щодо нових забудов, у тому числі на території колишніх санаторіїв та на узбережжі.

12 квітня 2019 року в місті відбулася мирна акція протесту проти масового будівництва висоток компанією «Кадорр» у приморській зоні Одеси.

Оскільки ліквідувати стихійну забудову узбережжя Одеси меру так і не вдалося, його передвиборча обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Дела», Труханов дав 130 обіцянок, з яких 52 виконав, а 32 – провалив.

Раніше ми писали, що НАБУ завершило розслідування декларування недостовірної інформації Трухановим.

Також ми повідомляли, що в справі Труханова суд відмовив фірмі «Укртекстильмаш», яка ініціювала процедуру банкрутства заводу «Краян», в оскарженні аукціонів з продажу майна збанкрутілого підприємства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: