У БПП пропонують ще одну дату інавгурації

Читать на русском
Шостий зареєстрований проект постанови пропонує провести інавгурацію Зеленського 17 травня.

Народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка Володимир Курінний у вівторок, 14 травня, зареєстрував проект постанови про проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 17 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті парламенту.

Комітет розгляне питання про дату інавгурації завтраУ комітеті з регламенту кажуть, що не отримали всі постанови про дату інавгурації, тому розглянуть питання завтра о 15:00, а сьогодні займуться законопроектами, які блокують підписання закону про мову.

«Провести 17 травня 2019 о 10.00 в сесійній залі Верховної Ради України урочисте засідання, присвячене складенню присяги українському народові новообраним президентом України», - йдеться в проекті постанови.

Як повідомлялося, напередодні нардеп від БПП Олександр Сугонятко відкликав постанову про інавгурацію 1 червня. Водночас нардеп Віталій Купрій запропонував призначити інавгурацію на 26 травня.

Таким чином, зараз в парламенті зареєстровано шість проектів постанов з чотирма датами інавгурації - 17, 19, 20 і 26 травня.

Як повідомлялося, вчора під час засідання погоджувальної ради виник скандал. Нардепи зажадали від спікера ВР Андрія Парубія призначити інавгурацію на 19 травня. Глава парламенту пообіцяв, що до кінця тижня дата буде призначена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: