Комітет Ради переніс засідання щодо інавгурації

Читать на русском
Засідання було заплановано на 9:00 14 травня, але відбудеться о 12:00. Причина перенесення не повідомляється.

Комітет з питань регламенту Верховної Ради переніс засідання, на якому мали розглядати питання про дату інавгурації новообраного президента.

Дата інавгурації Зеленського: на які законодавчі правки можуть піти нардепиНовий президент України вже зустрівся з представниками парламентських фракцій і спікером ВР. Ключове питання – дата інавгурації. Зеленський наполягає на 19 травня, а ВР – на 28 травня. Також розглядають і 20 травня для проведення церемонії.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Засідання було заплановано на 9:00 14 травня, але відбудеться о 12:00. Причина перенесення не повідомляється.

Нагадаємо, 13 травня в Брюсселі Петро Порошенко заявив, що зацікавлений у якнайшвидшій інавгурації новообраного українського президента Володимира Зеленського.

«Сьогодні м'яч знаходиться на полі парламенту. Я зацікавлений в тому, щоб парламент якомога швидше визначився із датою інавгурації, і з мого боку буде тільки підтримка якомога швидшого вступу пана Зеленського на посаду», - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, нардеп Купрій пропонує провести інавгурацію Зеленського 26 травня. В іншому його постанові пропонується призначити церемонію на 20 травня. Ще три постанови пропонують 19 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: