На Інститутській у Києві почали знімати бруківку

Читать на русском
На Інститутській у Києві почали знімати бруківку для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні.

На Інститутській у Києві почали знімати бруківку для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні. Це ставить під загрозу завершення проведення слідчих експериментів у розслідуванні розстрілів на Інститутській у 2014 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Справи Майдану» в понеділок, 13 травня.

Справа Майдану: чи дасть щось допит Порошенка та як можна було змінити перебіг виборівГенпрокуратура викликала Петра Порошенка для допиту в справі про злочини проти активістів Євромайдану. Через участь у церемонії приведення до присяги суддів Верховного суду України Порошенко не прийшов на допит.

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив Громадському, що слідчий і прокурор не погоджували початок робіт на Інститутській, адже слідчі експерименти досі тривають й мають продовжуватися щонайменше 2 тижні.

«Стало відомо від музейників, що такий дозвіл надала заступник Генерального прокурора Стрижевська Анжела. Самого листа ми не бачили й наданий він без відома слідчого і прокурора, що є незаконним з ознаками втручання в діяльність слідчого і прокурора», — наголосив Горбатюк.

Він додав, що наразі готує листи до забудовника про призупинення робіт до завершення слідчих дій.

Раніше президент Петро Порошенко розповів, коли справи про розстріли на Майдані будуть передані до ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: