Порошенко розповів, коли справи про розстріли на Майдані будуть передані в ДБР

Читать на русском
Петро Порошенко заявляє, що справи про розстріли під час Революції гідності в листопаді буде передано до Державного бюро розслідувань.

Кандидат у президенти України, нинішній глава держави Петро Порошенко заявляє, що справи про розстріли під час Революції гідності в листопаді буде передано до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час дебатів на Суспільному.

Дебати Порошенка та Зеленського: як це булоДебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським на НСК Олімпійський. Слово і Діло веде текстову трансляцію події.

«Хочу наголосити, що з листопада Генпрокуратура взагалі позбавлена права проводити слідство. І уявіть собі, що через п'ять місяців справи (про розстріли під час Революції гідності - ІФ) будуть у будь-якому разі передані до ДБР, а ви кажете, що справа тільки досягла зеніту. Це неприйнятно - справи будуть у будь-якому випадку передані в листопаді. І я наполегливо рекомендую завершити розслідування і передати до суду, а сформована й реформована перша гілка судової влади повинна буде винести об'єктивні вироки», - сказав П.Порошенко.

Глава держави наголосив, що не впливав на слідство.

«Я дуже не задоволений ходом, термінами розслідування справ Майдану... Я не маю наміру приймати діяльність будь-якого департаменту Генеральної прокуратури або інших слідчих органів, коли після п'яти років розслідування ми все ще практично не маємо людей за ґратами», - зазначив П.Порошенко.

Крім того, він допустив, що існують ризики щодо того, що «зі зміною президента України справи Майдану буде знищено».

Нагадаэмо, Порошенко переконаний, що Росія цілеспрямовано створює нові проблеми у відносинах з Україною з метою продемонструвати видимість поліпшення відносин між країнами після українських президентських виборів.

Також під час дебатів на Суспільному Порошенко всиловився проти легалізації короткоствольної зброї.

Раніше дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським пройшли на стадіоні НСК «Олімпійський».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: