У Китаї прокоментували підвищення мит Трампом

Читать на русском
Китай і Сполучені Штати домовилися провести  торгові переговори у Пекіні після підвищення мит на китайські товари ще на 300 млрд доларів.

Віце-прем'єр Лю Хе сказав, що Китай і Сполучені Штати домовилися провести торгові переговори у Пекіні після підвищення мит на китайські товари ще на 300 млрд доларів.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Reuters.

Трамп пообіцяв на 25% збільшити мита на китайські товариПрезидент США Дональд Трамп у неділю, 5 травня, вирішив посилити тиск на Китай для укладення торгової угоди і оголосив, що він має намір підвищити тарифи на китайські товари.

Лю Хе висловив стриманий оптимізм при досягненні угоди, але сказав, що є «принципові питання», за яким Китай не відступить.

«Переговори не перервані», - сказав Лю, головний передставитель Китаю на переговорах.

«Навпаки, я думаю, що невеликі невдачі є нормальними і неминучими в ході переговорів обох країн. Заглядаючи вперед, ми як і раніше обережно оптимістичні», - сказав Лю.

Китай рішуче виступає проти недавнього підвищення тарифів у США, і, як нація, країна повинна відповісти на це, сказав Лю невеликій групі китайських журналістів у відеоролику.

«Зараз обидві сторони досягли взаєморозуміння в багатьох відносинах, але, чесно кажучи, є і відмінності. Ми вважаємо, що ці відмінності є важливими по принциповим питанням. Ми абсолютно не можемо йти на поступки щодо таких принципових питань», - сказав він.

Він додав, що переговори продовжаться в Пекіні, але не повідомив ніяких подробиць.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 10 травня, розпорядився ввести мита на ввезення в Сполучені Штати китайських товарів ще на 300 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що Китай прийме необхідні заходи у відповідь на дії США, які підвищили мита на китайські товари.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: