Ціни на нафту знижуються через США та Китай

Читать на русском
Нафта марки Brent у Лондоні подешевшала на $0,66, а ціна на сорт WTI у Нью-Йорку впала на $0,41.

Світові ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються на сигналах про можливий зрив торгівельної угоди між США і Китаєм, а також збереження перевиробництва «чорного золота».

Про це свідчать дані торгів увечері в понеділок, 11 лютого, пише «Слово і Діло».

Так, квітневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures упали на $0,66 (1,06%) і торгуються на рівні $61,44 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилося на $0,41 (0,78%) - до $52,31 за барель.

Експерти ринку відзначають, що зберігаються сумніви в тому, що США і КНР досягнуть торгівельної згоди до 1 березня, коли в силу вступають підвищені мита на китайські товари. Це чинить тиск на нафтовий ринок.

Також негативним фактором для нафтового ринку стали дані нафтосервісної компанії Baker Hughes про збільшення кількості активних нафтових бурових установок у США минулого тижня на сім одиниць - до 854 штук. Це віщує посилення активності в галузі.

Нагадаємо, видобуток нафти в США минулого тижня не змінився, залишившись на рекордному з 1983 року рівні - 11,9 млн барелів на добу за підсумками четвертого тижня поспіль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: