США готові скасувати мита на китайські товари заради переговорів

Читать на русском
Американська адміністрація розглядає можливість скасування запроваджених мит відносно китайських товарів в якості стимулів для переговорів з Пекіном.

Американська адміністрація розглядає можливість скасування запроваджених мит відносно китайських товарів в якості стимулів для переговорів з Пекіном, а також заради того, щоб змусити владу країни піти на поступки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила газета The Wall Street Journal.

З ініціативою виступив глава мінфіну США Стівен Мнучін. Метою такої пропозиції є спроба зрушити з мертвої точки торгові переговори і заспокоїти нестабільні ринки зважаючи на економічну невизначеність.

При цьому представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер вважає, що Китай сприйме подібний крок американської влади як слабкість і буде противитися ініціативі. Остаточне рішення на цей момент не ухвалено.

Торгова війна між КНР і Сполученими Штатами триває з 6 липня: тоді набрали чинності взаємні підвищені митні тарифи між країнами в розмірі 25%. В кінці вересня почали діяти американські мита в розмірі 10% на товари з КНР обсягом імпорту в $ 200 млрд на рік. Пекін відповів на це, запровадивши тарифи в розмірі від 5 до 10% на імпорт продукції зі Сполучених Штатів обсягом $ 60 млрд.

В середині грудня 2018 року президент США Дональд Трамп повідомив, що Китай хоче укласти зі Сполученими Штатами велику і всеосяжну угоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: