У Мінську знайшли вирішення питання з транзитом нафти

Читать на русском
На переговорах в Мінську щодо врегулювання ситуації з транзитом нафти по нафтопроводу «Дружба» погодили технічне рішення щодо відновлення його роботи.

На переговорах в Мінську щодо врегулювання ситуації з транзитом нафти по нафтопроводу «Дружба» погодили технічне рішення щодо відновлення його роботи.

Про це в пятницю, 26 квітня, заявив генеральний директор «Укртранснафти» Микола Гавриленко, повідомляє ТАСС, пише «Слово і Діло».

«Технічне рішення знайдено, думаю, що до кінця першої декади травня південний напрямок Дружби вийде на стабільну роботу», - зазначив він.

Заборона РФ на експорт нафти: що це означає та як вплине на вартість пальногоРосія запровадила заборону або обмеження на експорт в Україну низки сировинних товарів, у тому числі нафти та нафтопродуктів. Навіщо та як це вплине на ціни, поговорили з експертами.

Гавриленко заявив, що переговори в Мінську проходили на конструктивній основі.

«Не буває в нашій роботі, в нафтотранспортній системі якихось нерозв'язних питань. Все абсолютно коректно і професійно», - сказав голова української компанії.

Він додав, що оператори нафтопроводу Дружба не обговорювали питання компенсації втрат від прокачування неякісної нафти.

«Поки що обговорювалося питання вирішення технічних проблем, а фінансове питання сторони обговорюватимуть потім спільно», - сказав він.

Гавриленко зазначив, що для української сторони фактично шкоди не було.

«Збитку завдано не було, крім, якщо вважати недоотриману виручку з обсягу невиконаних робіт, то гіпотетично - так, але ми не живемо сьогоднішнім днем», - сказав він.

Глава «Укртранснафти» вказав, що важливо вирішити проблему в цілому.

Раніше стало відомо, що в Україні вживають заходів, щоб уникнути дефіциту палива.

Також нагадаємо, Білорусь частково відновила експорт палива в Україну і Польщу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: