На трибунал ООН щодо полонених моряків приїхали віце-адмірал та адвокат українців у Росії

Читать на русском
У Міжнародному трибуналі ООН з морського права в Гамбурзі розпочалися відкриті слухання у справі нападу РФ на українські кораблі та захоплення українських моряків.

У Міжнародному трибуналі ООН з морського права в Гамбурзі розпочалися відкриті слухання у справі нападу РФ на українські кораблі та захоплення українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ЄП.

Зеркаль: Росії давали можливості для вирішення спору дипломатичними засобамиУкраїна надала Росії всі можливості для вирішення дипломатичними засобами спору щодо захоплення українських військових кораблів у Керченській протоці, а також українських моряків.

У рамках поданої скарги Україна вимагає застосувати тимчасові заходи щодо РФ з метою звільнення українських військових та кораблів.

У залі судового засідання присутні агент України, заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль, віце-адмірал Андрій Тарасов, заступник командувача та начальник Штабу ВМС України, адвокати української сторони професори Фред Соунс та Жан-Марк Тювенін, а також юристи Марні Чік і Джонатан Гімблет.

Також у залі перебувають юристи Оксана Золотарьова, полковник Леонід Залюбовський, Никил Гор та Александра Френсис і радники Тарас Качка та Ніколай Полозов, російський адвокат полонених моряків.

Головна офіційна мета позову України – звільнити українських моряків, яких незаконно утримують в РФ, а також захоплені українські кораблі. Представників Росії у залі судового засідання немає, оскільки РФ відмовилась від участі у провадженні.

Як повідомлялося, Міжнародний трибунал з морського права розпочав засідання щодо українських полонених моряків.

Як відомо, українські моряки потрапили в полон в РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. В РФ моряків звинуватили у незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають та вважають себе військовополоненими. Всі моряки перебувають в СІЗО на час проведення російського слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: