РФ відмовилася брати участь у слуханні трибуналу щодо українських моряків

Читать на русском
Російська Федерація відмовилася брати участь у слуханнях Міжнародного трибуналу щодо українських моряків, які були взяті в полон російськими силовиками в Керченській протоці.

Російська Федерація відмовилася брати участь у слуханнях Міжнародного трибуналу щодо українських моряків, які були взяті в полон російськими силовиками в Керченській протоці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку заступника міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олени Зеркаль у Facebook.ї

У МЗС РФ прокоментували переговори щодо моряківУкраїнська сторона заявила про незацікавленість у подальших консультаціях щодо моряків, кажуть у Москві.

Як повідомила Зеркаль, Росія не братиме участь у слуханні Міжнародного трибуналу з морського права щодо українських військових кораблів та членів їх екіпажів. Слухання відбудеться у п'ятницю, 10 травня, у німецькому Гамбурзі.

«Цього разу Росія так само повідомила, що не братиме участі в слуханнях щодо тимчасових заходів у справі про імунітет українських військових кораблів та членів їхніх екіпажів у Міжнародному трибуналі з морського права», - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Міжнародного трибуналу з морського права Джин-Хен Пайк визначив дати слухань у справі про застосування тимчасових заходів до РФ через порушення імунітетів трьох українських військово-морських кораблів і 24 членів їх екіпажів. Публічні слухання справи відбудуться 10 і 11 травня 2019 року.

Зазначимо, 17 квітня суд Російської Федерації продовжив арешт моряків до липня, незважаючи на те, що до цього ряд країн зажадали від Росії звільнення українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: