Міжнародний трибунал розпочав слухання в справі українських моряків у РФ – онлайн-трансляція

Читать на русском
Міжнародний морський трибунал з морського права проводить слухання за позовом України про тимчасові заходи щодо РФ для звільнення захоплених українських моряків і кораблів.

У п'ятницю, 10 травня, Міжнародний морський трибунал з морського права проводить слухання за позовом України про тимчасові заходи щодо РФ для звільнення захоплених українських моряків і кораблів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті відомства.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

Від України виступає заступниця голови МЗС Олена Зеркаль і професори з міжнародного права. Зеркаль розповіла про захват ФСБ РФ українських кораблів та екіпажів у Азовському морі 25 листопада 2018 року.

Захід відбувається в головній залі суду і є відкритим. Є онлайн-трансляція події.

Раніше стало відомо, що слухання Міжнародного трибуналу з морського права за позовом України проти РФ у справі про незаконне затримання 24 моряків триватимуть три години.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер розповів про варіант обміну полоненими між Україною і Росією.

Як відомо, українські моряки потрапили в полон в РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. В РФ моряків звинуватили у незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають та вважають себе військовополоненими. Всі моряки перебувають в СІЗО на час проведення російського слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: