У РФ призначили нову експертизу українським морякам

Читать на русском
З кінця квітня і до теперішнього часу проводиться ознайомлення військовополонених українських моряків в РФ та їх захисників з постановою про призначення комісійної ситуаційної експертизи.

З кінця квітня і до теперішнього часу проводиться ознайомлення військовополонених українських моряків в РФ та їх захисників з постановою про призначення комісійної ситуаційної експертизи.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє адвокат Микола Полозов Facebook.

Захоплення моряків: трибунал отримав запит УкраїниСлухання за запитами про призначення тимчасових заходів зазвичай проводяться через два-три тижні після подачі запиту, відзначили в трибуналі.

Полозов повідомив, що адвокати заявляють заперечення на проведення даної експертизи.

«Ця експертиза свого роду «ноу-хау» російського слідства. Фактично, від експертів вимагають дати юридичну оцінку представленим слідством доказам, хоча це є прерогативою суду», - йдеться в повідомленні.

Також адвокат повідомив, що у справі військовополонених українських моряків слідчі дії тривають практично щодня, в тому числі між святковими днями. 6, 7, 8 травня теж не виняток.

«Всіх військовополонених та їхніх адвокатів слідство вже ознайомило з постановами про призначення технічної експертизи бойових модулів МБАК «Бердянськ» і «Нікополь», - написав він.

Зазначимо, канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагає від Російської Федерації звільнення українських моряків, які були захоплені Росією в Керченській протоці.

Щодо 20 українських військовополонених моряків в Росії була проведена комплексна комісійна амбулаторна психолого-психіатрична судова експертиза. При цьому в Міністерстві закордонних справ України назвали психіатричні обстеження українських військовополонених моряків в РФ порушеннями міжнародного права і порушенням прав людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: