У Казахстані не доступні деякі ЗМІ та соцмережі

Читать на русском
Для користувачів недоступні Telegram, Facebook, Youtube, Instagram. Повідомляється також про відключення мобільного зв'язку.

Влада Казахстану в четвер, 9 травня, заблокувала доступ до соцмереж і деяких ЗМІ через спроби організувати мітинги і ходи паралельно із заходами до Дня перемоги.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Радіо Аззатик (Радіо Свобода), яке також опинилося серед заблокованих ЗМІ.

Для користувачів недоступні Telegram, Facebook, Youtube, Instagram, які використовувалися ЗМІ для публікації новин в обхід блокування. Повідомляється також про відключення мобільного зв'язку.

Раніше заборонений у країні рух «Демократичний вибір Казахстану» заявив про намір провести 9 травня в кількох містах мітинги і ходи паралельно з присвяченими Дню перемоги. Після цього генпрокуратура країни опублікувала звернення із закликом не брати участі в акціях, відомство пообіцяло притягти до відповідальності тих, хто вийде на мітинги.

Нагадаємо, 19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив про складання із себе повноважень глави держави. Відповідно до конституції країни повноваження президента перейшли до голови сенату Токаєва, який повинен був виконувати обов'язки глави Казахстану до закінчення терміну повноважень обраного президента у квітні 2020 року.

Останні президентські вибори в Казахстані відбулися в квітні 2015 року. Президент обирається строком на п'ять років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: