У Казахстані призначили нового держсекретаря та главу Адміністрації президента

Читать на русском
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в неділю, 24 березня, видав указ про призначення Марата Таджина новим державним секретарем республіки.
Фото: Касим-Жомарт Токаєв

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в неділю, 24 березня, видав указ про призначення Марата Таджина новим державним секретарем республіки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Nur.kz.

Раніше Таджин обіймав в різні роки посади посла Казахстану в РФ, державного секретаря республіки, помічника президента - секретаря Ради безпеки Казахстану.

«Призначити Таджина Марата Муханбетказієвича державним секретарем Республіки Казахстан, звільнивши із посади першого заступника керівника адміністрації президента Республіки Казахстан», - йдеться в президентському указі.

Також сьогодні Токаєв призначив Бактижана Сагінтаєва керівником адміністрації президента республіки.

«Призначити Сагінтаєва Бакитжана Абдіровича керівником адміністрації президента Республіки Казахстан, звільнивши з посади державного секретаря Республіки Казахстан», - говориться в заяві.

Раніше повідомлялося, що столицю Казахстану офіційно перейменували. Новий президент Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про перейменування Астани на Нур-Султан відповідно до місцевого закону про адміністративно-територіальний устрій.

Також відзначимо, що дочка екс-президента Назарбаєва стала спікером Сенату Казахстану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: