Кольченка перевели до штрафного ізолятора

Читать на русском
Українського політв'язня Кремля Олександра Кольченка, який перебуває у виправній колонії в місті Копейськ в Челябінській області РФ, перевели в штрафний ізолятор.
Фото: Tatiana Shchur/Facebook

Українського політв'язня Кремля Олександра Кольченка, який перебуває у виправній колонії в місті Копейськ в Челябінській області РФ, перевели в штрафний ізолятор.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє напередодні повідомив «Укрінформ» з посиланням на російську правозахисницю Тетяну Щур.

Кількість політв'язнів українців у РФ перевищила 230 осібВідзначається, що жертвами переслідувань з боку російської влади стають опозиційні політики і громадські активісти, представники релігійних та національних меншин, ЛГБТ-активісти.

«Хочу сказати, що Саша Кольченко 9 травня традиційно відбуває термін в ШІЗО, як кожен «червоний день» календаря. Начебто завтра, 10 травня, його збираються випустити. Як і що - дізнаємося, очевидно, 13 травня, коли до нього повинен потрапити наш адвокат», - розповіла Щур.

Зазначається, що переведення ув'язнених в російських в'язницях в ШІЗО відбувається через посилення режиму, пов'язаного зі святковими днями.

«Всіх засуджених, які мають «важкі» статті, прибирають із зони із профілактичною метою», - сказала Щур.

Нагадаємо, українського активіста Олександра Кольченка затримали в Криму разом з режисером Олегом Сенцовим в травні 2014-го за звинуваченням в підготовці терактів. Російський суд засудив Кольченка до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Раніше назвали число політв'язнів в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: