У Порошенка відповіли на критику Зеленського

Читать на русском
Чинний президент відповів на відеозапис Зеленського і заявив, що згоден на будь-яку дату інавгурації, яку призначить Верховна рада.

Президент Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і позиції вищого законодавчого органу і згоден на будь-яку дату інавгурації Володимира Зеленського, але до тих пір залишатиметься чинним главою держави і виконуватиме свої обов'язки - відповідно до Конституції.

Як пише «Слово і Діло», про це заявили в Адміністрації президента.

Я цього не говорив: які обіцянки встиг дати Володимир Зеленський – тестЩе до інавгурації Зеленський дав вже 100 обіцянок. Пропонуємо перевірити чи знаєте Ви, що він обіцяв, а чого ні щодо війни та миру, зниження плати за комуналку, президентські кортежі та літаки.

«Україна - це не номер в єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади - це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно із європейськими традиціями, так, як це прийнято в демократичних країнах», - повідомляють в АП.

Зазначається, що Порошенко підтверджує своє запрошення Зеленському, озвучене ще 30 квітня - не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, так само, як і будь-які інші питання, пов'язані з передачею повноважень і відповідальності.

«Отже, у команді Петра Порошенка не сприймають ніяких претензій щодо нібито затягування інавгурації. У той же час вважають позитивним сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував свою позицію... Можливо, навіть без консультацій з їхнім спільним адвокатом», - додали в Адміністрації президента.

Раніше Зеленський записав звернення до Ради за інавгурацію. Новообраний президент закликає нардепів не затягувати з інавгурацією, аби заразом «вкоротити судоми клишоногої качки".

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: