Делегація із Канади прибуде на інавгурацію Зеленського

Читать на русском
Влада Канади чекає точної дати інавгурації Володимира Зеленського і почне формувати список своїх представників.

Канада буде рада взяти участь в інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського і визначиться з учасниками зі свого боку після встановлення дати церемонії.

Як передає «Слово і Діло», про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в прес-службі уряду Канади.

Дата інавгурації: який сценарій можуть підготувати для ЗеленськогоУ команді Зеленського заявили, що проведення інавгурації 19 травня не завадить Дню пам'яті жертв репресій, оскільки раніше він збігався з Днем Європи.

«Канада буде рада взяти участь і, щойно буде встановлена ​​дата, ми визначимо наше представництво на інавгурації», - відповіли в міністерстві.

Раніше спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що на інавгурацію Зеленського до Києва прибуде делегація високого рівня зі США.

Нагадаємо, Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій парламенту в суботу, 4 травня, запропонував дату інавгурації 19 травня.

У відповідь керівник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав, що це - День пам'яті жертв політичних репресій, у зв'язку з чим призначення інавгурації на 19 травня він назвав недоречним. Пізніше у Зеленського відповіли В'ятровичу на заперечення проти інавгурації 19 травня. Член команди Зеленського нагадав, що в минулому році в цей день проводились концерти з нагоди Дня Європи, і ніхто не нагадував про жалобу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: