Зеленський написав листа Парубію

Читать на русском
Обраний президент запропонував спікерові Ради провести урочисте засідання для прийняття присяги 19 травня.

Новообраний президент України Володимир Зеленський написав листа голові Верховної Ради Андрію Парубію, у якому запропонував провести церемонію інавгурації 19 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці у Facebook увечері в суботу, 4 травня.

Зеленський розповів, що планує інавгурацію 19 травня (доповнено)Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій парламенту в суботу наполягатиме на даті інавгурації 19 травня.

«В умовах зовнішньої агресії для нашої країни надзвичайно важливо уникнути «вакууму влади» і забезпечити якнайшвидший вступ до повноважень новообраному президенту України. Пропоную провести урочисте засідання для прийняття присяги 19 травня», - йдеться в листі.

Також Зеленський висловив надію, що народні депутати підтримають пропозиції його команди на засіданні 14 травня, «адже нам потрібно працювати, у тому числі і з парламентом». «Визначеність вкрай важлива і для народу України, і для іноземних гостей, які вже висловили бажання прибути на урочистості, і для мене особисто», - додав Зеленський.

Варто зазначити, що в коментарі під цим постом голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович написав, що 19 травня - це невдала дата для інавгурації.

«19 травня - День пам'яті жертв політичних репресій, визначений указом президента у 2007 році. Тобто це траурний день, у який проводяться жалобні заходи по всій Україні і коли обмежено розважальні заходи і розважальне мовлення на ТБ», - зазначив В'ятрович.

Раніше ЗМІ повідомили, що Зеленський обговорив дату інавгурації з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: