До українських лікарень безкоштовно відправлять медобладнання

Читать на русском
У переліку техніки і обладнання: комплекси рентгенівської діагностики, пульсоксиметри, дихальні апарати, апарати штучної вентиляції легенів, маски, кисневі концентратори тощо.

8 травня уряд підтримав ініціативу Міністерства економічного розвитку про безкоштовну передачу українським лікарням 13 тис. 952 одиниці медичної техніки та обладнання на загальну суму 68,8 млн гривень.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, пише «Слово і Діло».

Медицина та освіта: що обіцяють Порошенко та ЗеленськийПетро Порошенко обіцяє завершити впровадження медичної реформи, а Володимир Зеленський обіцяє зробити професії лікаря й учителя престижними.

Дана техніка та обладнання знаходиться на балансі Державного матеріального резерву України і не використовується за призначенням 3-5 років, проте вона цілком придатна для роботи в медичних установах.

«Це обладнання свого часу закуповували для потреб Державного резерву, але воно поки що не використовується. Хоча знаходиться в хорошому стані. Ми зважили всі можливості і виявилося, що медичні установи готові забрати це обладнання, несуттєво його модернізувати і використовувати в роботі. Щоб передача була прозорою і чесною - передамо все Міністерству охорони здоров'я для подальшого розподілу по лікарнях України», - розповів перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

У переліку техніки і обладнання: комплекси рентгенівської діагностики, пульсоксиметри, дихальні апарати, апарати штучної вентиляції легенів, маски, кисневі концентратори тощо.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман розповів, коли в Україні запрацює безкоштовна діагностика.

Також з'ясувалося, як змінилася зарплата сімейних лікарів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: