Гройсман розповів, коли в Україні запрацює безкоштовна діагностика

Читать на русском
Гройсман розповів, коли в Україні запрацює безкоштовна діагностика. Мамографію, рентген, ехокардіографію, ЕКГ і УЗД можна буде робити безплатно.

Реформа системи охорони здоров'я триватиме і надалі, тому вже із січня 2020 року в Україні запрацюють нові механізми фінансування медичної допомоги на всіх рівнях.

Як пише «Слово і Діло», про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

Обіцянка кандидата: як працює страхова медицина та чи реальна послуга в УкраїніСлово і Діло вирішило проаналізувати програмні обіцянки кандидатів на посаду президента України.

«З 1 січня 2020 року нові механізми фінансування запрацюють на всіх рівнях медичної допомоги - від первинної ланки до стаціонару», - зазначив він.

За словами Гройсмана, протягом 2019 року влада буде реалізовувати пілотний проект реформи екстреної медицини в п'яти областях України і місті Київ, оновлювати матеріально-технічну базу «швидкої», проводити навчання медпрацівників.

Окрім того, буде вводитися центральна електронна система, щоб робота диспетчерських служб була більш ефективною. Далі ці зміни будуть поширюватися на всю Україну.

У цьому році запрацює програма Безкоштовна діагностика. За направленням свого лікаря можна буде безкоштовно отримати діагностичні і лікувальні послуги. Серед них: різні аналізи, мамографія, п'ять видів рентгена, ехокардіографія, ЕКГ, шість видів УЗД», - нагадав Гройсман.

Прем'єр-міністр також зазначив, що у 2019 році продовжиться підготовка до трансформації спеціалізованої допомоги: поліклінік і стаціонарів.

Раніше Гройсман розповів, скільки сімей уже отримали «пакет малюка».

«Слово і Діло» писало, як працює страхова медицина та чи реальна послуга в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: