«Медичні закупівлі» купуватимуть ліки через ProZorro

Читать на русском
ДП Медичні закупівлі України проводитиме закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією через українську електронну систему ProZorro.
Ілюстративне фото.

ДП «Медичні закупівлі України» проводитиме закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією через українську електронну систему ProZorro.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє МОЗ.

Що обіцяли політики з приводу забезпечення українців лікамиСлово і Діло аналізувало обіцянки політиків щодо забезпечення українців ліками та вакцинами.

«Відтепер ДП «Медичні закупівлі України» проводитиме закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією через українську електронну систему ProZorro. Перші тендери будуть оголошені вже цього місяця. Закуповуватимуть ліки, засоби захисту органів дихання та логістичні послуги для тубдиспансерів та регіональних офісів Центру громадського здоров’я», - зазначили у МОЗ.

Наголошується, що в електронній системі створено ідентифікатор Глобального фонду. Нагадаємо, у жовтні 2018 року в Україні було зареєстровано ДП «Медичні закупівлі України» — централізовану агенцію медичних закупівель, що спеціалізується на закупівлях лікарських засобів та медичних виробів. У співпраці з міжнародними партнерами ця агенція медичних закупівель має перебрати всі професіональні стандарти і процедури. ДП має забезпечити створення центру закупівельної експертизи ліків і буде допомагати регіонам підвищувати ефективність використання своїх місцевих видатків на закупівлю ліків і медвиробів.

Раніше Супрун назвала п'ять пріоритетів медреформи на 2019 рік.

Також у МОЗ пояснили, які ліки можна буде повертати в аптеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: