Комітет Ради підтримав легалізацію медичного канабісу

Читать на русском
Комітет Верховної Ради України з прав людини підтримав петицію про легалізацію використання каннабісу в медичних цілях.

Комітет Верховної Ради України з прав людини підтримав петицію про легалізацію використання каннабісу в медичних цілях.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в середу, 20 березня.

На засіданні комітету було ухвалено рішення створити робочу групу із залученням представників інших профільних комітетів. Завданням групи стане розробка проекту закону про врегулювання застосування медичного канабісу. Крім того, комітет ухвалив рішення звернутися до Кабінету міністрів із проханням вилучити канабіс із переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Відзначається, що на засіданні були присутні представники ряду громадських організацій, в тому числі голова об'єднання «Афіна. Жінки проти раку »Ніна Резніченко, яка повідомила, що медичний канабіс необхідний онкохворим пацієнтам для полегшення болю.

«У нашому суспільстві за останні 2 роки померли понад 55 жінок. З них як мінімум 8 жінок вживали нелегально препарати із медичного канабісу. Їх штовхнули в руки незаконного бізнесу», - розповіла вона.

Нардеп Георгій Логвинський підкреслив, що комітет готовий захищати у тому числі такі «непопулярні речі».

«Головна мета, чому ми, члени комітету, готові підтримати цю петицію, захищаюти непопулярні речі, це тому, що це порушення права людини нормально жити», - заявив він.

Нагадаємо, петицію із вимогою легалізувати використання каннабісу було зареєстровано 30 січня 2019 року. В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підтримала ініціативу легалізувати медичний канабіс. Станом на 12 березня петиція набрала необхідні 25 тис. підписів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: