В Україні стартує другий етап медичної реформи

Читать на русском
Зокрема, уряд схвалив рішення про запуск пілотного проекту в Полтавській області з 1 квітня по 31 грудня.

Кабінет міністрів України схвалив запуск другого етапу медичної реформи у вигляді пілотного проекту в Полтавській області.

Як українці оцінюють медреформу: більш ніж половина пацієнтів не задоволені професіоналізмом лікарівЗраду чи перемогу принесла українцям медична реформа, спробували з’ясувати соціологи. Але наші люди, здається, ще остаточно не розібралися.

Відповідні рішення схвалив уряд під час засідання 27 лютого, пише «Слово і Діло».

Зокрема, уряд схвалив рішення про запуск пілотного проекту в Полтавській області з 1 квітня по 31 грудня. У рамках експерименту договори про медобслуговування укладатимуться в електронній формі. Також Національна служба здоров'я оплачуватиме медичні послуги амбулаторно-поліклінічної допомоги (в тому числі і на денному стаціонарі). Ставка буде розрахована окремо для кожної лікарні.

Базовий розмір ставки за надання медичної допомоги складе 1623 гривні. Також у залежності від тяжкості випадків і задіяних до лікування ресурсів будуть застосовуватися коефіцієнти.

Також нагадаємо, 27 лютого Кабмін ухвалив стратегію розвитку медосвіти на 10 років.

Відзначимо, перший етап медичної реформи стартував 2 квітня 2018 року. Українці отримали можливість підписати декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Поліклініки почали отримувати фінансування за принципом гроші ходять за пацієнтом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: