Супрун розповіла, чим можна замінити цибулю

Читать на русском
Ріпчасту цибулю, яка містить мало вітамінів та мінералів, можна замінити на поживніші зелену цибулю та порей. Нові поради Супрун.
Ілюстративне фото.

Ріпчасту цибулю, яка містить мало вітамінів та мінералів, можна замінити, наприклад, на поживніші зелену цибулю та порей. Співставними й не такими антисоціальними продуктами можуть бути кріп, кориця, імбир, кінза та насіння коріандру.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Два роки на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконувала обіцянки СупрунСупрун все-таки запустила медичну реформу на первинній ланці, домоглась ухвалення закону про трансплантацію, але не впоралася з держзакупівлями ліків і забезпеченням пацієнтів безкоштовними ліками.

«Значно поживнішими є зелена цибуля та порей», – повідомила вона.

Ці два продукти, за її словами, містять багато кемпферолу. «Це корисний для здоров’я судин флавоноїд, який наразі активно досліджують у зв’язку із потенційними протипухлинними властивостями. Кемпферолу багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, спеції гвоздиці та чорному чаї. Тому можна обирати й ці продукти», – відзначила Супрун.

У пореї та зеленій цибулі, зауважила вона, багато вітамінів А, К, В6 та магнію. «Ви здивуєтеся, але співставний вміст вітамінів та мінералів також в кропиві. Її можна додавати до зеленого борщу чи рису», – порадила в. о. міністра.

Водночас вона вказала, що в цибулі є пребіотики – речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора. «Утім, розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками», – вказала Супрун.

Також, за її словами, цибуля корисна для печінки. Вона знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів та зменшує запалення. «Але лише в разі поєднання зі здоровим збалансованим раціоном», – наголосила урядовець.

Щодо смаження цибулі, то, за її словами, можна «трохи заощадити й збагатити смак страв завдяки вже згаданим спеціям та зелені» або посмажити редиску.

Раніше Супрун розповіла, як правильно варити суп.

Також вона навчила українців правильно їсти сало.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: