Ліки ще рік закуповуватимуться через міжнародні організації, всупереч обіцянці Супрун

Читать на русском
Незважаючи на обіцянку Уляни Супрун, поки не всі ліки закуповують через держпідприємство та ProZorro.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не виконала обіцянку про те, що з 2019 року всі ліки закуповуватимуться через нове державне підприємство та систему ProZorro.

Таку обіцянку вона давала в лютому 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

Тоді Супрун заявила про намір відібрати закупівлі ліків у міжнародних організацій: «У березні 2019 року дія закону про співпрацю з міжнародними організаціями закінчиться, і з цього року ми плануємо перевести на нове держпідприємство всі закупівлі».

У жовтні минулого року Міністерство охорони здоров'я зареєструвало держпідприємство «Медичні закупівлі України», яке закуповуватиме ліки, а також запровадить електронний каталог ліків у онлайн-магазині в системі ProZorro.

Із січня це підприємство вже проводить закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією через українську електронну систему ProZorro. Але, крім цього, міністерство підписало договори з міжнародними організаціями на закупівлю ліків за рахунок коштів державного бюджету-2019.

25 квітня Супрун заявила, що національне закупівельне агентство закуповуватиме ліки на державному рівні в 2020 році: «Зараз також працюємо, щоб наше агентство взяло відповідальність за закупівлі на державному рівні від міжнародних організацій. Продовжили дію закону ще на один рік. Уже наступного року закупівельне агентство буде закуповувати ліки на державному рівні».

З огляду на те, що закупівлі ліків ще рік здійснюватимуться із залученням міжнародних організацій, в. о. міністра свою обіцянку виконати не встигла.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки міністри давали з 28 березня до 30 квітня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: