Порошенко побував на Донбасі й дав пораду Зеленському

Читать на русском
Порошенко заявив, що найважливішим його завданням на посаді президента було відновлення Збройних сил і наразі йому не соромно дивитися в очі військовим.

Чинний глава держави Петро Порошенко заявив, що найважливішим його завданням на посаді президента було відновлення Збройних сил і наразі йому не соромно дивитися в очі військовим.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час виступу перед військовими на Донбасі.

Які обіцянки Порошенко має встигнути виконати до кінця каденціїПрезидент Петро Порошенко має до кінця каденції виконати 13 обіцянок. Термін його повноважень спливає не пізніше ніж на початку червня.

За його словами, що за час російської агресії на Донбасі загинуло 2973 українських бійців з усіх силових відомств.

«Моїм найважливішим завданням на посаді президента, було зробити все можливе, щоб змінити ту критичну ситуацію, у якій опинилися Збройні сили України на початку російської агресії», - сказав Порошенко.

Порошенко розповів про здобутки армії, новітнє озброєння та нові українські розробки, які наближаються до стандартів НАТО й розширюють бойові можливості ЗСУ.

Він доручив міністру оборони Степану Полтораку збільшити на 5 тисяч гривень доплати військовим, які перебувають на «передку» до суми 17 тисяч гривень. При цьому Порошенко додав, що на сьогодні виплати на одного військовослужбовця становлять 27 тисяч гривень.

Він наголосив, що Росія не полишила спроб розхитати ситуацію в Україні і тому український воїн є зразком стійкості і запорукою безпеки.

Зеленський дав перші обіцянки щодо ДонбасуЗеленський заявив, що на посаді президента України він буде продовжувати нормандський формат і мінський напрямок, а також пообіцяв перезавантаження мінського процесу.

Порошенко звернувся до новообраного президента Володимира Зеленського із закликом не повторювати помилок його попередників.

«Свого наступника на посаді президента прошу не повторювати помилок моїх попередників і належним чином дбати про Збройні сили України, тому що сильна армія за будь-яких обставин захистить Україну. Вірю, що спільними зусиллями з вами ми зможемо повернути мир на всю територію Української держави», - сказав президент.

За словами Порошенка, це його останній візит на Донбас як президента, загалом за 5 років він здійснив 38 робочих поїздок на Схід, із них на першу лінію – 25.

Як відомо, сьогодні Порошенко в меєах ротації призначив новим командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: