Стало відомо, наскільки укомплектована українська армія

Читать на русском
Українська армія укомплектована основними зразками озброєння та військової техніки на 85 відсотків.

Українська армія укомплектована основними зразками озброєння та військової техніки на 85%.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів начальник озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов, повідомляє УНІАН.

При цьому військові частини, які задіяні в проведенні операції Об'єднаних сил, укомплектовані на 99%, говорить чиновник.

За словами Шевцова, для досягнення зазначеного рівня протягом 2014-2018 років проведено великий обсяг роботи в частині відновлення боєздатності озброєння та військової техніки як за рахунок ремонту, так і за рахунок поставки нового модернізованого озброєння і військової техніки та створення «практично з нуля» системи технічного забезпечення військ на всіх рівнях.

Шевцов зазначив, що в 2014 році з початку приведення зброї й техніки в боєздатний стан виявилося, що звітні показники рівня справності, які в той час вказувалися на рівні 88% наявного ОВТ не підтвердилися і були значно завищені. Фактичний рівень справності ОВТ виявився на 40-45% нижче, ніж було заявлено. Зокрема, близько 50% зразків вимагали додаткового технічного обслуговування і поточного ремонту через фізичне старіння, руйнування відповідних трубопроводів, систем електроживлення та інших систем озброєння і військової техніки.

Водночас, за його словами, в центрі обліку надлишкового майна ЗСУ для реалізації, в тому числі на експорт, було більш ніж 10 тисяч основних зразків ОВТ: сотні танків, БМП, артилерійських систем і ЗРК.

Раніше Полторак розповів, як посилилася армія за час воєнного стану.

Нагадаємо, українська армія взяла на озброєння ракетний комплекс «Вільха».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: