Справа Нацбанку: потерпілий хотів отримати доступ до документів

Читать на русском
Потерпілий у кримінальному провадженні щодо рефінансування центрального банку України комерційних банків просив доступ до документів.

Потерпілий у кримінальному провадженні щодо можливих зловживань Національного банку України і керівництва комерційних банків просив тимчасовий доступ до документів Державної служби фінансового моніторингу України.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, потерпілий подав до суду клопотання, в якому просив надати тимчасовий доступ до документів Держфінмоніторингу, а саме: щодо фінансових операцій проведених у період 2011-2015 років від імені ПАТ «Міський комерційний банк» та банків, розміщеними на своїх кореспондентських рахунках, відкритих у Meinl Bank Aktiengeselschaft; листування між ДСФМУ та правоохоронними органами, установами, організаціями, фізичними особами, в т.ч компетентними органами інших країн щодо вказаних фінансових операцій та інших документів.

Своєю чергою представник Держфінмоніторингу заперечував проти задоволення клопотання, вказавши, що ці документи є таємницею. Вивчивши матеріали, суддя відмовив у задоволенні клопотання.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ провести допит у справі рефінансу Нацбанку. Раніше детективи вивчали кредитні договори Автокразбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: