Роковини трагедії в Одесі: силовики готові до провокацій

Читать на русском
Підрозділи МВС готові до забезпечення громадської безпеки 2 травня в Одесі, на посилений режим несення служби перейшли близько 2500 правоохоронців.

Підрозділи МВС готові до забезпечення громадської безпеки 2 травня в Одесі, на посилений режим несення служби перейшли близько 2500 правоохоронців.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що майно профспілок міста Одеси буде передано під управління МіноборониСказано 8 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Звичайно, ми очікуємо проведення великої кількості масових заходів. Деякі деструктивні сили намагаються використовувати їх на свою користь і розкачати ситуацію не тільки в Одесі, але й у всій країні. Завдання правоохоронців цього не допустити», - сказав Яровий.

За його словами, всі підрозділи МВС готові реагувати на будь-які провокації та виклики. Він зазначив, що на посилений режим несення служби заступає близько 2500 правоохоронців, запевнивши одеситів і гостей міста, що підрозділи МВС готові забезпечити правопорядок 2 травня.

Яровий додав, що 2 травня на бойовому чергуванні перебуватимуть усі підрозділи - вибухотехніки, патрульні, піротехніки, пожежні розрахунки, слідчо-оперативні групи, поліція діалогу і прикордонники.

Справа 2 травня: перспективи та проблеми розслідування одеської трагедіїЗ дня трагедії 2 травня в Одесі минуло 4 роки, але злочини досі не розкриті, винні не покарані. Оцінили перебіг розслідування експерти.

Вранці в четвер, 2 травня, Нацполіція області повідомила про те, що Куликове поле, Соборну площу та прилеглу до них територію, де 2 травня відбуватимуться масові заходи, вибухотехніки перевірили на наявність небезпечних предметів.

«Поблизу зазначених місць обмежений рух автотранспорту. Вхід на Куликове поле і Соборну площу можливий тільки через фільтраційні пункти. Це обумовлено виключно завданням не допустити порушень громадського порядку та загрози життю і здоров'ю людей, які приєднаються до вшанування пам'яті загиблих у Будинку профспілок», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення, які призвели до трагічних наслідків. За даними ГПУ, в результаті масових заворушень, що відбулися в місті Одесі, загинули 48 і було поранено більше 250 осіб. Більшість загиблих померли під час пожежі в Будинку профспілок.

Правоохоронці відкрили близько десятка кримінальних проваджень за різними фактами, найбільш резонансне - справа про події на Грецькій площі, де відбулися перші сутички між проросійськими та проукраїнськими активістами.

Нагадаємо, Одеський Будинок профспілок шокував журналістів перед роковинами трагедії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: