Справа 2 травня: суд розглядає апеляції фігурантів

Читать на русском
Суд Одеської області розглядає скарги адвокатів учасників масових заворушень 2 травня 2014 року.
Фото: Укрінформ

Судова колегія Апеляційного суду Одеської області розглядає скарги адвокатів учасників масових заворушень 2 травня 2014 року Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова, затриманих правоохоронцями повторно за підозрою в сепаратизмі.

Про це в середу, 4 жовтня, повідомляє Укрінформ, передає «Слово і Діло».

Розслідування «справи 2 травня» в Одесі: кого покарали?Як розвивалося справа про події 2 травня 2014 року в Одесі і які його результати за три з лишком роки – в інфографіці «Слова і Діла».

За словами адвоката Мефьодова Валентина Рибіна, його підзахисного затримали на підставі фальшивого документа і незаконно доставили в Київський райсуд Одеси.

«Крім того, я вважаю, що клопотання про обрання запобіжного заходу Мефьодова розглядав «незаконний склад суду», - заявив він.

Рибін подав клопотання витребувати необхідні документи, що стосуються громадянина РФ, з Київського райсуду міста.

Після виходу з нарадчої кімнати суддя Вадим Прибилів вирішив перенести засідання з розгляду апеляційної скарги на п'ятницю, 6 жовтня, коли Апеляційному суду будуть представлені відповідні матеріали з Київського райсуду міста.

У той же час судова колегія розглядає скаргу, подану адвокатом Ольгою Балашовою в інтересах ще одного підсудного Сергія Долженкова.

За її словами, Долженков хворий і потребує медичної допомоги.

Також Балашова просила суд витребувати для розгляду на засіданні «карту руху документів, щоб зрозуміти законність ухвалення рішення судом першої інстанції про укладення підсудного Долженкова під варту».

Нагадаємо, що 2 травня 2014 року в результаті масових заворушень і пожежі в Будинку профспілок в центрі Одеси загинули 48 людей, більше 200 отримали поранення. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко розкритикував рішення суду по «справі 2 травня» в Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: