Новий імператор Японії зійшов на престол

Читать на русском

В Японії відбулася церемонія сходження на престол нового імператора.  Нарухіто під час церемонії поклявся суворо дотримуватися конституції Японії.

В Японії відбулася церемонія сходження на престол нового імператора Нарухіто.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє AFP.

Нарухіто під час церемонії поклявся суворо дотримуватися конституції Японії та виконувати свої обов'язки символу держави та народу в якості монарха.

«Я усвідомлюю покладену на мене відповідальність … Я буду прагнути подальшого процвітання народу і миру в усьому світі», - заявив він.

Зазначається, що в церемонії в Імператорському палаці взяли участь майже 270 осіб, серед них - імператриця Масако, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе та інші міністри, керівники палат парламенту, представники місцевої влади та громадськості.

Нагадаємо, 30 квітня 125-й імператор Японії Акіхіто відрікся від престолу в залі «Сэйдэн Мацу-но-ма» Імператорського палацу в Токіо. Головна церемонія зречення відбулася в Імператорському палаці перед 300 людьми, включаючи прем'єр-міністра Сіндзо Абе, наслідного принца Нарухіто і наслідної принцеси Масако.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп стане першим іноземним гостем нового імператора Японії. Трамп і перша леді Меланія Трамп здійснить державний візит до Японії в кінці травня.

Як відомо, ЦВК оголосила офіційні результати президентських виборів.

У другому турі голосування переміг Володимир Зеленський, який набрав 73,22% голосів виборців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: