Японський імператор може отримати середньовічний титул

Читать на русском
Японському імператорові Акіхіто можуть, в разі його зречення від престолу, привласнити титул, який давно не використовувався.
Акіхіто

Японському імператорові Акіхіто можуть, в разі його зречення від престолу, привласнити титул «дайдзьо тенно» або скорочено «дзьоко», який давно не використовувався.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

Повідомляється, що даний титул можна трактувати як «імператор на спокої». Тепер цей термін передбачається внести в спеціальний закон, покликаний визначити всі умови і процедури, пов'язані з доглядом 83-річного Акіхіто з престолу.

Титул, ймовірно, застосують тільки до Акіхіто, без створення прецеденту для спадкоємця престолу.

Титул «дзьоко» використовували в Середньовіччі, коли зречення імператорів були явищем частим. Однак тоді правила допускали то, що імператор після зречення зберігав певну політичну владу.

В сучасних умовах уряд Японії хотів би цього категорично уникнути, що також повинно знайти відображення в новому законі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе вперше відвідав з візитом американську військово-морську базу в Перл-Харбор. Разом з президентом США Бараком Обамою він відвідав меморіал американським військовим, які загинули під час нальоту японської авіації на базу 7 грудня 1941 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: