Японський імператор відрікся від престолу

Читать на русском
Сам 85-річний імператор Акіхіто виголосив своє прощальне послання, виступаючи в палаці перед майже 300 гостями та членами імператорської сім'ї.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у вівторок, 30 квітня, оголосив про зречення імператора Акіхіто від престолу після 30 років правління.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Імператор, згідно з особливим законом, сьогодні зрікається престолу», - заявив Абе на урочистій церемонії в імператорському палаці.

Сам 85-річний імператор Акіхіто виголосив своє прощальне послання, виступаючи в палаці перед майже 300 гостями та членами імператорської сім'ї.

«З дня вступу на престол 30 років тому я виконував свої обов'язки із глибоким почуттям довіри і поваги до народу, і я вважаю, що мені дуже пощастило це випробувати», - додав Акіхіто.

Варто відзначити, що в Японії, таким чином, завершується ера Хейсей - «Встановлення миру» (девіз правління - ред.), яка розпочалася 8 січня 1989 року разом із сходженням на трон Акіхіто. На зміну Хейсей 1 травня, разом із новим імператором Нарухіто (старшим сином імператора, котрий відрікається - ред.), прийде ера «Рейва» - «Прекрасна гармонія».

Раніше в Росії заявили про відсутність умов для угоди з Японією.

Також нагадаємо, Японія ввела податок на виїзд з країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: