Найєма не пускали до Вірменії на вимогу РФ

Читать на русском
Народного депутата Мустафу Найєма у вівторок не пускали до Вірменії на вимогу третьої країни, як виявилося РФ.

Народного депутата Мустафу Найєма у вівторок не пускали до Вірменії на вимогу РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у середу на своїй сторінці в Facebook.

Найєм повідомив, що у вівторок увечері прилетів до Єревану на запрошення Східноєвропейського центру виступити на форумі з антикорупційних органів.

На паспортному контролі депутат пред'явив звичайний паспорт, а не дипломатичний, оскільки поїздка не була службовою.

«Після тривалої перевірки офіцери повідомили, що в базі даних стоїть позначка «заборона на в'їзд». На прохання пояснити причину, сказали, що невідомо і повідомити не можуть. «Просто небажана особа», - пише Найєм.

За його словами, через якийсь час прийшли ще двоє співробітників міграційної служби й пояснили, що заборона стоїть не від Вірменії, а «на вимогу третьої країни».

«Я другой такой страны не знаю», - подумав я, і, як пізніше з'ясувалося, мав рацію: у Вірменії таке вже траплялося з нашими громадянами. Заборони виставляються на вимогу Російської Федерації в рамках синхронізації бази прикордонної служби Вірменії зі списком санкцій РФ», - зазначив нардеп.

Він розповів, що після з'ясування всіх обставин «і, мабуть, втручання посла і наших служб», його все-таки пустили до Вірменії з відміткою «одноразово».

«А наша консульська служба настійно порадила ставити посольство до відома про свої пересування, і по закінченні візиту прибути до аеропорту в супроводі посла або консула», - додав Найєм.

Він також нагадав, що Вірменія послідовно займає проросійську позицію зі всіх конфліктних питань між Україною і РФ.

Раніше нардеп Найєм заявив про вихід із БПП.

Пізніше народні депутати Світлана Заліщук та Сергій Лещенко також подали заяви про вихід із парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: