ВР блокує законопроекти про незаконне збагачення – Найєм

Читать на русском
Найєм заявив, що парламентський комітет з питань забезпечення правоохоронних органів відмовився розглядати законопроекти про відновлення відповідальності за незаконне збагачення.

Народний депутат Мустафа Найєм заявив, що парламентський комітет з питань забезпечення правоохоронних органів відмовився розглядати законопроекти про відновлення відповідальності за незаконне збагачення.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Скасування статті про незаконне збагачення: як нівелюють антикорупційну реформуКонституційний суд України на закритому засіданні визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

«Тільки що комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів відмовився розглядати законопроекти про відновлення відповідальності за незаконне збагачення. З порядку денного було знято і президентський законопроект, і всі альтернативні», - йдеться у повідомленні.

За його словами, рішення було ініційовано нардепом від «Радикальної партії» Ігорем Мосійчуком та прийнято шістьма з одинадцяти членів комітету, у тому числі, голосами трьох представників «Блоку Петра Порошенка».

«Ще раз. Президент публічно звернувся до парламенту з вимогою терміново розглянути законопроект, який відновлює відповідальність за крадіжку, а його депутати сказали «Ні!» і зняли всі законопроекти з порядку денного», - додав Найєм.

У коментарі під постом віце-спікер парламенту Ірина Геращенко зазначила, Рада розгляне законопроекти без рішення комітету.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко вже закликав парламент проголосувати новий закон про відповідальність за незаконне збагачення після прийняття «мовного закону».

26 лютого Конституційний суд України на своєму закритому засіданні прийняв рішення про неконституційність статті 368-2 Кримінального кодексу про незаконне збагачення. У середу, 27 лютого, суд оприлюднив це рішення на своєму сайті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: