Найєм, Лещенко та Заліщук вирішили вийти з фракції БПП: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Найєм, Лещенко та Заліщук вирішили вийти з фракції Блоку Петра Порошенка. Що про це думають у соцмережах, розбиралося Слово і Діло.
Слово і Діло

Народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко подали заяви про вихід із парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка».

За словами Найєма та Заліщук, приводом для цього став корупційний скандал в оборонній промисловості, який виник днями. Лещенко, своєю чергою, заявив, що його вихід із фракції – це відповідь на рішення Конституційного суду про скасування статті про незаконне збагачення.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про рішення «єврооптимістів».

«Логічне й давно визріле рішення. Зрозуміло, чому не виходили раніше – імперативний мандат. Незрозуміло інше. На свій подив помічаю, що до них дуже скептичне ставлення в народних масах. Як на мене, свій парламентський шлях гідно пройшли лише депутати Садового та єврооптимісти. Принципам не зраджували, країною не торгували, в блудняки-договорняки не лізли, не прогиналися – пред'явити їм абсолютно нічого», – вважає Дмитро Суворов.

«Мені їх шкода, адже чотири роки вони мучилися й терпіли, а що ви хочете – мандати на дорозі не валяються. Як і квартири в центрі Києва за мільйони гривень. Але тепер на волю. Нарешті вихід – єврокар’єристи тікають із ненависної БПП», – написав Віктор Уколов.

«Мустафа та Лещенко пішли з БПП. Це сигнал, що справи там ідуть не дуже добре. Якщо зовсім чесно, то більше ловити нічого. Небезпеки зради немає. Як то кажуть, якщо корабель іде на дно, то, не створюючи паніки, надягайте рятувальні жилети й, не привертаючи зайвої уваги, сідайте в човни, що готуються вирушати від «Титаніка», що потопає. Дякуємо, як то кажуть, за захопливий круїз», – написав Юрій Романенко.

«Якби вихід із фракції відбувся десь у 2016-му, це б викликало повагу за принципову позицію, а за місяць до президентських це виглядає як піар і демонструє відсутність принципів у частини нового покоління політиків», – вважає Святослав Батов.

«Велику частину каденції в Раді єврооптимісти заявляли, що вони дуже принципово не згодні з фракцією, але не виходили з неї. Пояснювали тим, що інакше їх можуть вигнати із товариства депутатів, а вони вкрай корисні суспільству. Прийшов час виборів. Боротьба за політичний рейтинг. І тут вони згадали про принциповість і стрімко перестали вважати себе корисними в майбутні півроку як депутати. Написані заяви й пафосно заявлено, що свавілля терпіти вони більше не будуть. Хоча терпіли. А тепер не будуть. А ось з боку фракції, чисто технологічно, я б їх узяв і не виключив», – написав Василь Апасов.

Нагадаємо, в січні Юрія Тимошенко виключили з фракції «Народного фронту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: