У МЗС України висловили протест через спрощення отримання громадянства РФ

Читать на русском
Закордонним дипустановам України доручено невідкладно інформувати іноземні столиці про паспортну агресію, повідомляє МЗС.

Міністерство закордонних справ заявило, що Україна не визнає закони щодо спрощеного надання російського громадянства українцям.

Про це йдеться в заяві, опублікованій увечері 1 травня, пише «Слово і Діло».

Мешканців ОРДЛО, які отримають паспорт РФ, позбавлятимуть українського паспорту - МінТОТМешканців ОРДЛО, які отримають паспорт РФ, потрібно буде позбавляти українського і закордонного паспорту, виданого в Україні.

Таким чином українські дипломати відреагували на підписання президентом Росії Володимиром Путіним закону, що розширює категорії громадян України, які претендують на отримання російського паспорта за спрощеною процедурою.

«Оприлюднений указ президента РФ..., як і всі попередні і можливі майбутні нормативно-правові акти РФ..., були, є і будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані українською стороною», - йдеться в повідомленні.

МЗС України вимагає від російської сторони невідкладно скасувати всі, як зазначається, протиправні рішення з приводу паспортизації громадян України та усунути «їх негативні наслідки».

Відповідна нота протесту буде невідкладно вручена російському міністерству закордонних справ, наголошується в повідомленні.

Закордонним дипустановам України доручено «невідкладно інформувати іноземні столиці про «паспортну агресію» РФ», підкреслюється в заяві МЗС.

Жителів ОРДЛО, які отримають паспорт РФ, потрібно позбавляти українського паспорта, заявили в МінВОТ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: