Кремль відповів на слова Зеленського щодо паспортів

Читать на русском
Наявність паспортів України та Росії не призведе до плутанини, говорить Пєсков. При цьому він навів як приклад українців з угорськими паспортами.

У Кремлі прийняли до уваги заяву новообраного президента України Володимира Зеленського, який відреагував на слова президента РФ Володимира Путіна про спрощення видачі російських паспортів громадянам України.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 29 квітня, повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

«Дійсно, триває обмін заявами. Ми все ретельно фіксуємо, беремо до уваги», - сказав представник Кремля.

Пєсков нагадав, що Путін на прес-конференції в Пекіні 27 квітня «досить чітко виклав свій підхід до основ діалогу» з українською стороною.

Києву частини Донбасу російського громадянства при збереженні ними українських паспортів не створить ніякої плутанини.

«Це ні до чого не приведе», - прокоментував Пєсков побоювання, що наявність у жителів «ЛДНР» паспортів і України, і Росії призведе до проблем. Він звернув увагу на те, що є громадяни України, які мають одночасно також угорські чи польські паспорти. «Вони ж зараз обирали нового президента [України], і це не привело ні до якої плутанини», - зазначив Пєсков.

При цьому він повідомив, що процедурні питання реалізації Путіна про видачу паспортів громадян Росії жителям Донбасу будуть вирішені на відомчому рівні.

У зв'язку з цим Пєсков не зміг відповісти на питання, чи будуть нові громадяни РФ, які проживають на Донбасі, платити податки в російський бюджет. «Багато деталей проясняться за ходом процесу отримання паспортів», - пояснив він.

Також прес-секретар Путіна уточнив, що тема можливого спрощення отримання громадянства Росії для всіх громадян України поки тільки обговорюється, ніяких рішень не приймалося і детальних параметрів поки немає. «Поки рано говорити про такі модальності», - сказав представник Кремля.

«Президент [Росії Володимир Путін] сказав, що це питання в цілому є на порядку денному, про нього думають. Але поки, ви знаєте, таких загальних рішень щодо всіх громадян України не приймалося ... будь-яких інших деталей поки просто немає», - наголосив Пєсков.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України. Він зазначив, що його рішення носить суто гуманітарний характер.

Україна і низка країн і організацій засудили це рішення.

А 27 квітня Путін заявив, що в Росії думають над тим, щоб спростити видачу паспортів всім громадянам України, а не тільки тим, які проживають в «ЛДНР».

У відповідь на заяву Путіна, Зеленський сказав, що Україна буде «надавати українське громадянство представникам всіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. В першу чергу - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: