РФ допустила затримку будівництва Nord Stream-2

Читать на русском
На цей час отримано всі необхідні дозволи на будівництво, за винятком Данії. Нині на розгляді датської влади три заявки на маршрут прокладання газопроводу.

Заступник начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності російського Газпрому Дмитро Хандога заявив, що трубопровід Північний потік-2 може бути побудований пізніше наміченого терміну.

Про це передає ТАСС в понеділок, 29 квітня, пише «Слово і Діло».

«Північний потік-2» запустять за два-три роки – ЄврокомісіяРосійський газопровід не зможе запрацювати на повну потужність ще декілька років, вважають у ЄС.

Чиновник нагадав, що раніше Датське енергетичне агентство вимагало від проектної компанії подати ще одну заявку на обходження острова Борнхольм.

«Отже, нині на розгляді датської влади три заявки на маршрут прокладання газопроводу: в територіальних водах та виключної економічної зони Данії», - сказав Хандога.

З його слів, нині прокладено 1125 км трубопроводу в Балтійському морі. У планах здати Північний потік-2 до кінця року, проте не виключені затримки будівництва, зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше стала відома ступінь готовності Північного потоку-2.

Північний потік-2 піде в обхід транзитних держав - України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських і прибалтійських країн - через виключні економічні зони і територіальні води п'яти країн - Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Дві гілки Північного потоку-2 мають бути побудовані до кінця 2019 року. Вони пройдуть від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: